Phils Verhalen
Onderweg naar Moskou voor de eerste wedstrijd op het WK voetbal in Rusland wordt Ruud Gullit met zijn Nederlands elftal plotseling door commando's overmeesterd en meegenomen naar een onbekende locatie. Als blijkt dat de Russische regering achter de kidnap zit, wordt duidelijk dat het voortbestaan van het Nederlandse voetbal in gevaar is. 

Voormalig bondscoach Guus Hiddink voelt zich geroepen om iets te doen. Samen met de KNVB-directie en de presentatoren van Voetbal Inside verzint hij een plan om de selectie vrij te krijgen. Hij heeft daarvoor wel zijn selectie oud-voetballers uit 1998 nodig, waarmee hij het op moet nemen tegen een internationale verzameling geldbeluste topvoetballers. Intussen is een stoet supporters, geleid door Frans Bauer, op weg naar de plaats waar het Nederlands elftal gevangen wordt gehouden. Zal het lukken om de jongens van een wisse dood te redden? 

Oranje Leeuwen is een humoristisch en fantasierijk verhaal, waarin fictie en werkelijkheid door elkaar lopen. Veel bekende personages uit de voetbalwereld maken op een grappige manier hun opwachting, waarbij niet is geschuwd om ze hier en daar op de hak te nemen.
Het verhaal begint hier:
Tumult op de tolweg